Pola Makan Sehat Selama Kemoterapi

her name is matilda narulita. she’s kinda smart, kind-hearted and very positive young girl! googling her name, and you’ll find how amazing she is! i have known her since few years ago. her close friend, mbak yuyuk  is one of my blogger friends and college mate also. tapi mbak yuyuk senior sih #menolaktua *kemudian dilempar cething sama mbak yuyuk* . even so, i didnt have gut to drop her a hello on her blog previous blog. aku mah da apa atuh. sarung aja longgar 😛 .
i never thought that our life path would cross someday. universe conspires. then here we are, joining in voluntary movement @Blood4LifeID, eh eh ada blog nya juga lho, saya jadi kontributornya juga. baca dooong *sumfeee attention whore pisan deh* 😛 . so saddened when she was diagnosed having lymphoma. came to surprise that she’s still waaay positive in fighting her disease. her ‘tagline’, sakit boleh, jelek (jelek amat) jangan, even made me drop my tears. she still writes her blog in her way, funny and positive. some people say, i am as funny as nunung clown. but i dont think, i’ll be able to be funny like they say when i am sick. pms aja udah ngeluhnya kayak apaan tau. lemah deh, hih. but kak mamat can. she can *lhah malah macem acaranya tupperware* *trus keingetan cicilannya* 😀
dear kak mamat,
i couldn’t give anything, but sincere pray. hope you pass your protocol chemotherapy smoothly, have speed recovery. i know you are strong girl, please beat my late sister’s killer! looking forward to meeting you soon, copy land kita? 🙂

Battle Against Hodgkin's Lymphoma

Halo! Setelah sekian lama absen dari blog dan sudah ditodong terus-terusan buat lanjut nulis, akhirnya saya menulis lagi. Kali ini tentang topik favorit saya selain Bradley Cooper: makanan!

Dalam proses penyembuhan, asupan makanan menjadi salah satu faktor paling penting yang mempengaruhi kondisi tubuh kita secara keseluruhan. Kemoterapi, walaupun fungsi utamanya adalah untuk membunuh sel-sel kanker, juga menyerang sel-sel sehat yang membelah dengan cepat seperti rambut, darah dan pencernaan. Hal ini menyebabkan efek samping seperti kerontokan rambut, mual, muntah, juga menurunnya jumlah sel darah putih maupun merah yang menyebabkan pasien mudah terkena infeksi.

Lalu, bagaimana cara mengurangi efek samping kemoterapi?

View original post 738 more words

Advertisements

6 thoughts on “Pola Makan Sehat Selama Kemoterapi

  1. Santii.. kya kya kya.. aku terharu :’D
    Ternyata circle kita bersinggungan yaaa.. Seneng banget akhirnya kenal dirimu. Copy land yuk ah! Hahaha.. I promise you I’ll fight and beat it! :*

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s